Česko-německá konference

1. listopadu 2017 uspořádaly partnerské školy společnou konferenci k představení projektu, jeho průběžných výsledků a navázání nových kontaktů, německá škola zároveň slavila 25. výročí svého založení.
Děti si připravily krátký program s básničkami a scénkami. Součástí byla také rekapitulace první poloviny společného projektu Dialogy.Dopolední program zahájili nejmladší žáci partnerské školy s českými písničkami.


Následovaly scénky a básničky, které si žáci připravili v jazyce svých sousedů.

Dopolední program zakončila prezentace popisující setkání, která se uskutečnila v první polovině projektu Dialogy – společně se učíme pro Evropu (během roku a půl). Prezentaci komentovali žáci obou škol ve svém jazyce.


Prohlídky a konference se účastnil také náměstek primátora Karlových Varů J. Klsák a vedoucí odboru kultury, školství a tělovýchovy F. Škaryd.


Odpoledne konference pokračovala výměnou zkušeností z výuky cizích jazyků, společně s panem  Jiřím Klsákem, paní Reginou Gellrich (Saský odbor pro rané jazykové vzdělávání, Görlitz), paní Danou Kubovou (Základní škola jazyků Karlovy Vary), panem Tomášem Vymazalem a paní Kirsten Müller (Jenaplanschule Markersbach).
Naši žáci se odpolední konference neúčastnili. Odměnou jim byl výlet na rozhlednu na vrchu Spiegelwald.

Komentáře